Projecten

Tijdens 2 projecten hebben we systematisch goede ideeën van bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden verzameld voor hun buurt, dorp of stad. De ideeën zijn opgehaald via enquêtes of interviews. Ook kunnen ze afkomstig zijn uit openbare publicaties van personen of instellingen.

Zaterdag 15 juni 2019 stond de Indische Buurt Tafel op het Indische Buurt Festival. De Harmonica-techniek bleek perfect te werken voor het ophalen van ideeën van bewoners en bezoekers over hún buurt. Heel veel inspiratie! Persoonlijke pagina's - gebaseerd op het wiki-principe - vormen de basis om te komen tot een buurtmozaïek waardoor zichtbaar wordt waar (dwars)verbanden, relaties en belangen zijn tussen buurtwensen.

Hiervoor gebruiken we de applicatie Harmonica, een multi-toegankelijke software-tool, waarin we voor elke deelnemer een persoonlijke, dynamische pagina aanmaken. Alle ideeën kunnen straks worden gekoppeld en gebundeld tot een mozaïek van de buurt. Een uniek dwarskijkje van de buurt op meerdere niveaus en vanuit alle relevante invalshoeken.

Klik hier om het resultaat te bekijken.

Parkeren onder 't Kampje, Ouderkerk neerzetten als een culinair dorp, of juist niets veranderen: een aantal van de meningen die te horen waren op de ideeënmarkt die gehouden werd op 't Kampje. De markt was een initiatief van de gemeente en de werkgroep Centrumplan: zij wilden van inwoners horen welk toekomstbeeld ze hebben voor het dorp. […] Voor de gemeente wordt het een hele klus om alle meningen en ideeën te verwerken. En om uit al die input een plan uit te destilleren. […] Hans Out heeft wellicht het antwoord: hij overhandigde wethouder Korrel een document over een platform (Harmonica) waar ideeën, wensen, verlangens, projectvoorstellen en plannen voor het centrum worden verzameld. bron: https://weekbladvoorouderamstel.nl/lokaal/opinie/zoveel-mensen-zoveel-meningen-641439

Klik hier om het resultaat te bekijken.