Compleet

Het behoud van het immateriële culturele erfgoed van de eigen streek staat centraal bij heemkundeverenigingen. Bij de één ligt de focus op digitale afbeeldingen in de beeldbank, bij de andere is dat het opbouwen van een lokale wikipedia met verhalende pagina's. Met Haima kan het. Ook het aanleggen van een verenigingsblog is geïntegreerd, waarbij berichtenschrijvers de keuze hebben uit een aantal standaardsjablonen als basis voor een kort en periodiek artikel. Sinds augustus 2023 kunnen ook eenvoudig bidprentjes worden toegevoegd. Bidprentje inscannen en uploaden, enkele persoonskenmerken invoeren en klaar. Tot slot is ook het onderdeel verenigingspagina's van belang, aangezien het een aparte website voor verenigingsgerelateerde informatie overbodig maakt. Haima als vervanging van de huidige website, dus. Integratie van ons pakket met een goed functionerende bestaande website is echter ook geen probleem.

Wiki Realiseer een wikipedia met de lokale geschiedenis van uw streek en link de pagina's onderling voor optimale toegang.

Beeldbank Creëer een doorzoekbaar beeldarchief vanuit een formulier voor upload van foto's met beschrijvingen en kenmerken.

Bidprentjes Digitaliseer op eenvoudige wijze geselecteerde bidprentjes van overledenen uit de gemeenschap.

Blog Schrijf periodieke berichten met verenigingsnieuws en leg koppelingen met wiki- en beeldbankpagina's.

Verenigings- pagina's Voeg tevens statische pagina's met verenigingsinformatie toe. Een aparte verenigingswebsite is niet meer nodig.


De meeste schermafbeeldingen op deze website zijn afkomstig van de website van Heemkundekring Blariacum. Deze heemkundevereniging uit Noord-Limburg hebben wij uitgebreid begeleid om hun fraaie website met Haima te realiseren. Osbit heeft akkoord van het bestuur voor het gebruik van schermafbeeldingen van hun implementatie op onze website. Als dank zorgen wij ervoor dat hun website steeds beter wordt.