Bidprentjes

Veel heemkundeverenigingen verzamelen bidprentjes van overledenen die binnen de lokale gemeenschap niet vergeten mogen worden.

Een bidprentje ('gedachtenisprentje' of 'doodsprentje') is een prentje dat veelal wordt uitgegeven als aandenken na het overlijden van een dierbare. Het vindt zijn oorsprong binnen de Katholieke Kerk. […] De laatste decennia heeft het uitreiken van een gedachtenisprentje bij een uitvaart ook ingang gevonden bij niet-katholieke uitvaarten. https://nl.wikipedia.org/wiki/Bidprentje

Sinds augustus 2023 is het onderdeel bidprentjes toegevoegd aan Haima. Na inscannen kan een bidprentje via een eenvoudig webformulier worden toegevoegd aan de aanwezige set. Het bestuur van de vereniging bepaalt welke leden bidprentjes mogen uploaden. Na goedkeuring door een moderator verschijnt het bidprentje automatisch op de website.

Als voorbeeld wordt hieronder het bidprentje van de in 2014 overleden pastoor Sjef Mekel geregistreerd in het systeem van de Heemkundekring Blariacum. Het uploaden van de voor- en achterkant van het bidprentje zelf plus het invoeren van enkele relevante gegevens zijn voldoende om opgenomen te worden op de website. Naar keuze kunt u de video bekijken of door de onderstaande schermafdrukken heen bladeren.

In de 4 minuten durende video wordt het bidprentje van de in 2014 overleden pastoor Sjef Mekel eerst geregistreerd in het systeem en wordt vervolgens getoond hoe deze vindbaar is op de website van de Heemkundekring Blariacum.Klik op deze zin om naar de pagina te gaan van de overleden pastoor op de website van de Heemkundekring Blariacum.

Indien u geen tijd heeft om de video te bekijken, klik dan vooral even op de onderstaande schermafdrukken en blader er doorheen.

Na goedkeuring door een moderator verschijnt het bidprentje op de website van de vereniging. Automatisch wordt voor een bidprentje een detailpagina aangemaakt met alle ingevoerde gegevens, wordt deze opgenomen in een interactieve en doorzoekbare tabel alsmede op een eenvoudig oproepbaar totaaloverzicht.

Bidprentjes kunnen binnen Haima zichtbaar gemaakt worden voor iedereen of alleen voor leden van de vereniging. Dat bepaalt het bestuur van de vereniging zelf.

Klik op deze zin om naar de pagina te gaan van de in 2014 overleden pastoor Sjef Mekel op de website van de Heemkundekring Blariacum.